koodausta
Uutinen

Generation Z Challenge houkutteli satoja nuoria mukaan valkohattuhakkerihaasteeseen

19.5.2021 klo 15.27
Kyberturvallisuusalan yritykset ja järjestöt sekä viranomaiset käynnistivät keväällä yhteisen Generation Z Challenge -valkohattuhakkerihaasteen. Haasteeseen on rekisteröitynyt jo yli 650 osallistujaa. Haasteessa saatujen havaintojen perusteella on myös onnistuttu löytämään ja paikkaamaan järjestelmien haavoittuvuuksia.

Suosio ja osaamisen taso yllätti

– Tämä on todella hieno saavutus ja haasteen suosio myös yllätti meidät. Toinen upea havainto on, että kaikki tehtävät selvittäneitä kilpailijoita on löytynyt melkoinen joukko, vaikka niiden taso on ammattilaisenkin silmin varsin kova. Se kertoo, kuinka osaavia nuoria meillä Suomessa todella on, kehaisee Riku Juurikko Elisalta.

Samoilla linjoilla on Joakim Tauren Vismalta. Osaavia nuoria on tärkeää ohjata oikeisiin kanaviin ja keskustella heidän kanssaan avoimesti.

– Olemme projektin aikana tutustuneet useaan erittäin taitavaan nuoreen, jotka olemme muun muassa kutsuneet mukaan Bug Bounty -ohjelmaamme. Kutsuimme nuoret myös tapaamiseen Wilman -kehitystiimiin kanssa, josta he vaikuttivat pitävän kovasti, kertoo Tauren.

Konkreettisia tuloksia saatu – tietoturvaa onnistuttu parantamaan

Haasteen aikana nuoret ovat tehneet myös konkreettisia haavoittuvuuslöydöksiä, joiden avulla on kyetty parantamaan järjestelmien turvallisuutta.

– Yhteiskuntamme tulevaisuuden kannalta nämä nuoret ovat tärkeässä asemassa. He vaikuttavat käyttämiämme palveluiden turvallisuuteen positiivisella tavalla ja edesauttavat meidän kaikkien tietojen pysymistä turvassa, muistuttaa Tauren.

Yritysten näkökulmasta haaste on osoittanut nuorten kovan osaamisen lisäksi kasvavan kiinnostuksen tietoturva-alaa kohtaan.

– Meillä Suomessa kasvaa loistava sukupolvi uusia tietoturvaosaajia ja työskentely alalla selvästi kiinnostaa yhä enemmän. Toivottavasti myös koulutusmahdollisuuksia lisätään nyt määrätietoisesti, korostaa Kyberala ry:n toiminnanjohtaja Mika Susi.

Osallistujia palkitaan kesäkuussa

Kevään haastekierros päättyy koulujen lukuvuoden päättyessä. Hyvät suoritukset palkitaan kesäkuun aikana ja saatujen kokemusten perusteella tavoitteena on käynnistää myös jatkossa vastaavia nuorille suunnattuja haasteita.

Tutustu haasteeseen: www.challenge.fi