Hakkeri
Uutinen

Kyberala palkitsi nuoret hakkerit

21.5.2021 klo 15.25

Helsingin sanomat julkaisi 17.5.2021 uutisen Ylioppilastutkintolautakunnan Abitti-järjestelmästä tietoturvahaavoittuvuuksia löytäneistä nuorista valkohattuhakkereista. Kyberala ry päätti palkita nuoret osaajat.

Kyberalan yritykset päättivät palkita nuoret havainnoista sekä niiden vastuullisesta raportoinnista. Palkinnoksi Mikael HannolaiselleEemil Sinkolle ja Ruben Mkrtumyanille toimitetaan kotimaiset Jopo-polkupyörät.

– Ammattilaiset ohjasivat nuoret toimimaan oikein ja he toimivat vastuullisesti. Toivottavasti tässä on mallia monelle nuorelle osaajalle. Luvallisen eettisen hakkeroinnin avulla voidaan saada konkreettisia havaintoja monien järjestelmien tietoturvan parantamiseen, toteaa Kyberala ry:n toiminnanjohtaja Mika Susi.

– Juuri vastuullisuus ja turvallisuuden parantaminen oli Abitin tapauksessa tavoitteemme alusta loppuun asti, kertoo myös Mikael Hannolainen.

Tietoturva-alasta kannattaa kiinnostua – osaajia tarvitaan  

Kyberturvallisuusala työllistää Suomessa tällä hetkellä noin 7000 ammattilaista, mutta nopea digitalisoituminen tarkoittaa kasvavaa työvoiman tarvetta.

– Yrityksissä tarvitaan jatkuvasti enemmän uusia osaajia ja hakkeriyhteisöissämme kasvaa todella osaavia nuoria, jotka lisäksi tiedostavat vastuunsa ja osaavat toimia eettisesti. Saamme olla tästä Suomessa ylpeitä, korostaa tietoturvayhtiö Nixun toimitusjohtaja ja Kyberala ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Petri Kairinen. Alalla on pyritty kannustamaan nuoria osaajia tietoturvan pariin erilaisin kampanjoin ja haastein. Esimerkiksi meneillään olevaan nuorten Generation Z Challenge valkohattuhakkerihaasteeseen on osallistunut jo satoja nuoria. Lisäksi yritysten omien haastekampanjoiden avulla on onnistuttu löytämään taitavia nuoria opiskelemaan ja työskentelemään alalla.

Lue lisää:

HS:n uutinen

Abitti Open Access

YTL:n blogi